att föra någon annans krig


Julia är galen

UTBYTESMANIA.... (!)

11 månader kvar tills jag åker till the United States !


!!!

Jag lurar mig själv att jag inte bryr mig
och än så länge går det bra!


Jag



Det känns så långt bort.
Jag vet inte vad det är, men det är inte här i alla fall.


Just nu vill jag sjunga och spela gitarr.
Jag ska bli bra. Uppfylld av musiken tror jag att det kallas?

Fredag



En bra dag än så länge - och klockan är bara 11:46.

Julia har vart ute och gått. Duschat. Ätit god frukost. Dammsugit. Dammat. Städat. Bytt sängkläder. Läst bloggar. Lagt in bra musik på iPoden. Det enda som är kvar på listan är: Gå igenom min byrå och göra klart ansökningsformulären till USA.

Ha en bra dag, det ska i alla fall jag ha!

"Heal the world"  - Michael Jackson

MICHAEL JACKSON HAS LEFT THE BUILDING

Det är nog nu jag börjar inse hur mycket en enda person kan betyda för någon. Jag har inte lyssnat på en enda av Michael Jackson eller Jackson 5's låtar. Men idag har jag spenderat min eftermiddag och kväll med att först se filmen "The Jacksons: an american dream" och nu minnesstunden för MJ på Staples Center i Los Angeles, USA.

Det går inte att räkna mina tårar, för det här var hemskt. Att höra Brooke Shields återuppleva sina minnen med Michael Jackson, ögonen fyllda av sorg. Att se brodern Jermaine gråta för att hans bror helt plötsligt inte står vid deras sida. Att se en nära vän till familjen säga: "How much pain can a man take? Maybe now, Michael, they will give you peace". Att se hans dotter bryta ihop totalt efter orden: " I just want to say that my dad has been there for me every minute from the day that I was born." Att se så många människor på scenen sjunga "We are the world" och verkligen tro på det.

Jo, jag tror att en enda människa kan förrändra världen.


!!!

Kolla det här!
1500 filipinska fångar gör Thriller som en hyllning till Michael Jackson.
 Hur otroligt är inte detta?

http://www.youtube.com/watch?v=hMnk7lh9M3o&eurl=http%3A%2F%2Fninniesodergren%2Eblogg%2Ese%2Findex%2Ehtml&feature=player_embedded

Tisdag

Igår när jag satt på jobbet ringde de från EF (utbytesorganisationen jag åker med till USA) och bekräftade min ansökan och frågade varför jag hade ångrat mig om att åka. Hon var verkligen genomtrevlig och vi pratade på om allt möjligt. I veckan ska jag få alla ansökningspapper och gå igenom hela den här processen igen, men det är det värt tycker jag allt.

För övrigt vet jag inte vad som hänt med mig. Innan visste jag alltid vad jag skulle skriva om, och det var aldrig om vad jag hade gjort under dagen. Jag som brukade älska att sitta och filosofera av mig här i höstas! Tänk, tänk Julia. Något borde finnas att skriva om... Men jag kanske helt enkelt inte funderar på saker och ting längre? Eller så vill jag inte skriva om dem, just för att då blir det så konkret.

Nu ska jag ut och leta efter ett par bra böcker på biblioteket och ikväll ska jag och lillebror Filip se Ice Age 3.

Sommar är som bäst när man bara kan vara hemma och läsa en bok, utan att ha dåligt samvete över att man borde göra något. Sommar är som bäst när det regnar.


Söndag

I helgen har Ydre country festival spelat rum ute i lilla Hestra. Och detta mina vänner - är överskattat. Igårkväll samlades ett par tjejer som spenderade förra veckan i Borlänge på Peace & Love och några som inte gjorde det, hemma hos Lisa. Det blev grillning, nakenbad (för en del) & lite snack om fest. Toppen!

Nu blir det till att läsa en bok, och klockan 15:45 ska Julia jobba.

(Önska något och göm det i ditt hjärta, som jag har gjort...USA, jag åker!)



Country Festivalen - Lovisa & Malena



Hos Lisa - Anna & Maria

Utkast: Hej livet! ...

Hej livet!

Jag kom nyss hem från min dagliga morgonpowerwalkpromenad (eh?). Hettan dödar mig lite smått, men jag ska inte klaga. Det är ju allt detta man längtar efter hela vinterhalvåret, right?

Gårdagen spenderades i Linköping och på busfabriken med min syster + familj och mamma & co. Låt oss säga såhär; I had a bad day. Det var en tuff dag. Det var som att jag helt plötsligt kom på att jag inte kan VILL äta som de andra. Jag vill inte för att då mår inte jag, eller min kropp för den delen, bra. Men...jag tog mig igenom dagen helt sockerfri. Och nu, bara för idag, ska jag vara sockerfri. En dag till.

Förövrigt mår jag bättre än jag tror.  Jag blev inte lyckligare av ännu ett par high heels eller ny bikini igår. Men jag blev lyckligare idag när jag för en gång skull inte har tänkt en enda dålig tanke om mig själv.

Keep up the god work, Julia !

Puss