att föra någon annans krig


Bad day

Uschusch. Jag mår inte bra helt enkelt. Det skulle vara trevligt att veta varför. Jag har haft en trevlig helg med repning av Cabaret ute i Österbymo och Hippiepartey hos Lisa., men ändå vaknade jag upp i morse och mådde rent ut sagt åt helvete. Jag måste ta tag i det här, jag vill väl inte bli gamla Julia igen? Nej, verkligen inte. Imorgon ska bli en bra dag och jag ska ha fina kläder, ha fint hår, vara bra i skolan, vara sockerfri, träna och glömma allt vad stress heter. Det är ju tisdag, och med tisdagar kommer...DESPERTATE HOUSEWIVES! Inte för att jag är ett särskilt stort fan, men det är mysigt när mamma slutar irra omkring och sätter sig ner en timme med oss andra för att kolla lite TV.

Egentligen borde jag skriva att jag ska börja med Samhällsinlämningen imorgon, men då blir det fan stress och jag klarar inte av det. Nej, imorgon har jag inte tid för sånt. Jag ska må bra. Kanske börjar jag med det men i så fall bara för att jagkänner för det. Punkt !

Det är dags att sova nu. Men som vanligt skjuter jag på det. Jag vill inte drömma inatt och vakna med en känsla som aldrig går över. IGEN! Senast imorse faktiskt. Vad ska man göra för att slippa sina drömmar ?!

Här kommer i alla fall en bild från i lördags;
vc
Vilma, Cajsa, Anna & Lisa goes hippies




Godnatt till mig och mitt goselamm, och alla andra! ♥

Torsdag, idag.

Kom precis hem från en trevlig promenad med mig själv och stavarna. Jag blev nästan lycklig(are) där ett tag när jag såg något som såg ut som en hundralapp i diket. Tyvärr var det omslaget till en äckelglass.Det var en, ja...vad ska man kalla det? En  nära-lyckan-upplevelse! Jag tog en sväng förbi den stora sjön; Sommen. Hade nästan glömt bort hur vackert vatten är. Förstå ni, VATTEN. Det är nog bland det underligaste jag vet. Tänk att bara kunna flyta, typ flyga...fast i vatten?! Mmm, underbart! Nu är jag laddad inför årets första dopp! (Vilket jag ioförsig har varit den senaste månaden, men ändå.)

Nu är det dags för Julia att ta sig lite att äta. Det lutar åt lite turkisk yoghurt med kanel i (kanel ökar förbränningen) och ett kokt eller kanske stekt ägg. Nu måste jag bara ta mig uppför trappan. Oh, herre, hur ska detta gå efter gårdagens löpning?! Mina ben, ajaj.

Vad är det på TV:n ikväll ? Det skulle vara gött med lite Dirty, Sexy, Money !

Pusshej, mina vänner! ♥

Wuhu!

Ååh, vad mysigt med sol och värme. Jag, mamma & hennes pojkvän sitter här ute på vår uteplats och solar. Fram med mammas hemmagjorda sololja och pressapressapressa.

Jag kom nyss hem från frisören och mitt hår blev så fint. Det är inte ofta man säger det. De sa att mitt hår var underbart att arbeta med och att man kunde få till världens volym. Synd bara att jag inte har någon som helst hand med hår och frisyrer. Det får bli att dra en sväng förbi frissan innan nästa utekväll.

Nej, nu ska jag sola vidare och bara ha det bra.

Hejdå!


Lite ord om..

Ojoj, här sitter jag igen och bloggar om oväsentliga saker. Klockan är 23:55 och jag har just laddat ner Somewhere over the rainbow/what a wonderful world med Israel Kamakawiwo'Ole. Han har ett fint efternamn, men jag vill inte gifta mig med honom. Han är död. Och det är sorgligt. För han sjunger så sjukt fint och jag har i mitt lilla huvud fått in att en människa som sjunger så fint inte kan vara annat än god rakt igenom. En värld fylld av musikaliska genier skulle alltså vara lösningen.  Nej, nu blev det för mycket.

Idag var första dagen i skolan på ungefär en vecka, bloggen. Det var faktiskt ganska trevligt, men trots att jag gjort så mycket bra idag är det något som inte är bra. Jag kan inte förstå vad, för jag har ätit ganska okej ändå. Men självklart ska de här humörsvängningarna inte försvinna. Jag skrämmer mig själv ibland, när jag helt plötsligt bara står och skriker åt mamma. Jag blir arg på mig själv, trots att jag vet varför jag är sån.

Jaja, imorgon är en ny dag och då ska jag ta det lugnt och må bra. Jag hade tänkt skriva lite om två böcker som jag älskar här. Och så blir det en långpromenad. och juste, jag har klipptid kvart över ett med. Glömt inte, Julia! Menmen, härligt att börja med spanska 09:30. Jag kanske till och med hinner med att måla naglarna innan? Usch, nu låter jag som värsta...värsta. Men jag är så stolt över att jag slutat bita. Jag har ju faktiskt nått ett utav alla mina mål jag har klistrat upp på min fina, lila visions-karta. Jag mår bra av den och av att ha mål!

Nu ska jag nog ta och somna, trots att det är otäckt. Jag är ju på nått skruvat sätt alltid väldigt rädd för vad jag ska drömma om just inatt, jag hatar mina drömmar. De är verkliga, och ofta önskar jag att mitt liv var som dom. Ibland blir jag lättad, men samtidigt besviken över att vakna. Mina drömmar brukar vara så mycket mer än mitt liv. Nu ska jag skärpa mig, jag är den enda som kan förändra mitt liv och mig själv. Hihi, det ska jag göra.

"Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
Mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden."

eller den här kanske passar in bättre;

"Gud, ge mig sinnesro att acceptera att det bara finns en människa i världen som jag kan förändra,
mod att förändra denna människa
och förstånd att inse att denna människa är Jag. "

Trots att jag inte tror på Gud, bara något större inom oss, så älskar jag den här bönen. Den säger ju allt, ellerhur?
Nu blev det lite mycket, godnatt. Önska mig lycka till, och att jag klarar mig igenom mina drömmar!

(ps. Ett stort tack till Angelica Nemofisken som hjälpte mig att fixa Spotify,
nu ska jag njuta av härlig musik hela dagarna. Om någon vet någon bra musik som jag skulle älska och aldrig klara mig utan efter de första tonerna, så kan man ju slänga iväg en liten kommentar med ett par förslag. ds.)

Efter påsk, lov, och en släng av sommar

Jo, nu har påsken kommit och gått ännu en gång. Inte för att jag lagt märke till det, den här gången heller, men ändå. Fan, nej nu kom jag på att jag till och med har missat alla roliga jesus-filmer som brukar gå på tvåan. Attans! Det får bli nästa år minnsann. ( Stavas det så; minnsann? Jag har nämligen alltid undrat hur det stavas.)

Men för att sammanfatta mitt lov vill jag skriva ett par ord; mysigt, lugnt, festligt & VARMT!
Långfredagen var inte alls så tråkig som jag tvingade mig själv att tro att den skulle vara när jag var liten. Jag umgicks med mina underbara syskon hela dagen. Vi grillade och hade det sjukt mysigt all day long. Lina och jag hade ett väldigt djupt samtal om allt som går att samtala om faktiskt. Framsteg!

Lördagen, på själva PÅSKAFTON  ringer min syster och frågar om mamma och jag vill följa med ut på en promenad. Det vill vi såklart, men först överraskade jag mamma med en fet påsfrukost. Hon blev glad, trots att hon aldrig ens brukar äta något på morgonen. I mitt påskägg fick jag föresten tre olika sorters majonäs, hell yeah!
da

Efter frukost, promenade och en heldag ute i solen var det dags för fest hos Hanna. Det var trevligt och kul att träffa folk. (Ja, jag vet det är ganska dåligt att festa på en sådan högtidlig dag, men påsk har aldrig för mig varit något speciellt förutom påskägget. Haha!) Men för att komma till saken. Vi hade det bra och var glada.


vfds
Såhär såg jag ut, wuhu. Fin jeansjacka!
vfxdv
Och här har vi tjejen som fixade en härlig fest.  Ha de bra i Växjö nu, Hanna!


Och nu sitter jag här, efter en veckas lov och mår bra av många olika anledningar. Det skriver jag någon annan dag. 
Innan jag slumrar och sover sött  vill jag slänga iväg några ord till mina underbara vänner som jag har haft sjukt kul med i veckan. Jag hade faktiskt glömt bort hur vi brukade ha det. Hoppas ni får det bra nu och hoppas verkligen att vi syns snart igen.  Godnatt!

it's niiiice

Hej kära dagbok!

Mammas och mitt studiebesök på Eleonoragruppen var okej, men det bästa var ju trots allt mammas och mina livliga diskussioner om livet och döden. Jag älskar våra stunder!

Ja, juste föresten mamma och jag har insett meningen med livet. Det är att bli medveten och fortsätta vara det, vara i frid med sig själv och ta reda på så mycket som möjligt om sig själv.

Det var ju LOST igår med, hallelujah moment enligt mamma och mig. I am complete.

Om idag kan jag ju berätta att efter en promenad med Lovisa och Angelica drog jag mig ut för att  dela ut Boulevard. Shit, my god säger jag. Sjukt jobbigt, fast jag måste ju säga att på slutet var det ändå lite fridfullt. Som meditation! Dock får jag bara 130 spänn, men det blev 2 ½ timmes motion med.

Nu har vi min mammas pojkväns tre döttrar hos oss och det är ett himla ståhej. Det skulle vara härligt att ha en fet familj !
Och nu är det dags att äta gottgottgott. Fläskfilé, potatiskroketter och sallad. Mumsfilibabba!

Puss!

vc


a wiseman once said

Jo, juste.. jag ska skriva en smart sak med:

"Religion är för dem som är rädda för helvetet.
Andlighet är för dem som redan varit där."


Isn't that just right?

De som varit där, i helvetet, de vill aldrig nöja sig.
De vill ha mer, de vill känna lycka.
Och är det inte så det ska vara?
Man ska sträva efter att nå sina mål.
Inte nöja sig, eller säga "Det skulle aldrig ändå gå".
Girighet och makt kan aldrig bli lösningen, men om alla har mål som de blir lyckliga utav, då kan det vara lösningen. Lyckliga i själen. Aldrig lyckliga för att belöningssystemet i hjärnan inte fungerar som det ska.

Vi måste ha något som får oss att känna glädje. Och andlighet, är glädje. Tillfredställelse.
Man tror på sig själv, att det finns något i sig själv som är stort och som klarar allt
om man bara låter drömmarna komma.

Nej, nu är det läggdags. Jag ska drömma om mitt liv, hur jag vill ha det.

Godnatt, once again!


Norrköping

Idag var det dags! Jodå, shoppade gjorde vi (jag). Jag ringde till och med till pappa och tiggde om pengar till en skinnjacka. Jag dog efter det. Det var elakt av mig, mot pappa och mig. Kände mig extra fet, som att jag ätit tusen mackor eller som om jag precis hade vaknat med världens bakfylla.  Fast, nu i efterhand kan jag ju inte säga annat än att jag är extra lycklig för allt jag köpt idag. (Falsk lycka!) Jag borde ärligt talat sluta handla som jag gör. Från ett beroende till ett annat som det heter.
cbfhuty 
Jag fick tag i mina älskade jackor.
Skinnjackan från Vero Moda och jeansjackan från New Yorker, wuhu.
Och så hittade jag ju ett antal smycken som vanligt... och solbrillsen!
Plus en hel drös med annan skit. Gladiatorskor, stora tee's bla.annat.

gfdhgfjbhfgc
Här har vi dom, Jennifer & Lovisa. Tack för idag!

Jag har saknat min mamma hela dagen, jag liksom tappar verklighetsuppfattningen utan henne. Jag förstår inte vad som är viktigt ibland, det är då allt det där andra tynger ner mig. Jag älskar min mamma! Och på tal om henne, imorgon ska hon och jag sätta oss i bilen och ta en liten tripp till Linköping. Där ska vi till "Eleonora" på ett ja, man skulle kunna kalla det studiebesök. Rådgivning för beroendepersoner och alla anhöriga skulle jag nog säga att det är. Sjukt kul ska det bli!

Nej, nu ska Julia föst träna lite sen sova. Godnatt!

En trevlig dag minsann

gde
Jodå, en trevlig dag har varit. Trots att jag vaknade lite för sent (10:30) var jag mitt rätta jag, puh. Det är jobbigt om man vaknar och bara dör.

För att vara trevlig mot min mamma som fortfarande var sjuk diskade jag allt från igår, städade toaletten och gick ut med allt skräp. Tack Julia, sa hon då. Och detta var innan frukosten som jag åt framför en sjukt bra film som jag inte kommer ihåg namnet på. Det är något som är sjukt jobbigt, mitt minne.

Det blev en promenad i det blå (grå) och klockan två bärde det av mot Jönköping och Kinnarps Arena för att se hur hela Jönköping förnedrades. HV var riktigt dåliga. Jag tyckte synd om dom. Men det gör jag ju ioförsig alltid, det kvittar vilket lag som förlorar. Det är helt enkelt synd om dom.

Nej, nu ska jag ta en NYTTIG pizzabit och sen dra till Lovisa. Det blir myys!

Byeeeeee!

Tjalala!

Mmm, en härlig promenad var det. Underbart att gå i skogen och känna samma lukt som man var så van vid som barn. Eller jag kanske fortfarande är ett barn, ioförsig har jag aldrig ens känt mig som ett så jag vet inte. Jag tappade den röda tråden känner jag nu. Men i alla fall; U N D E R B A R T ! Ren meditation.

Under tiden jag var ute tänkte jag på hur underbart det är med vatten. Förstår ni, vatten?!
Känslan av att bada i vatten. Det är helt sjukt egentligen.
Såå, jag vill bada. Nu. Men den enda som verkligen skulle vilja göra det idag, kan inte.
Så det får bli på måndag, då jävlar. Vi kommer dö lite smått. Men underbart kommer det bli!

Nu ska min sjuka mamma (ajaj, synd om henne) och jag göra vår goda pizza. Hon är den bästa jag vet (idag)!
Vad som händer ikväll vet jag inte riktigt, det skulle vara härligt att bara sitta på vår uteplats och andas in vårluften. Sånt är 100 % lycka. Och, det är ju "Robinson" ikväll med. Det blir mys! Vi kanske kan ta ut tv:n? Vid sånna här lägen önskar man att man bodde kvar ute hos pappa, lite mer bekvämligt där (om det är rätt personer). (a)

Julia längtar lite smått till imorgon också. Det blir nog en promenad på morgonen och efter det ska pappa, jag och hans flickvän kolla på den 3:e finalmatchen mellan HV och Färjestad. Det är också lite av en meditation. Om man nu går in för det. Ibland kan jag lyckas, ibland inte. Och oturlig som jag är missar jag alltid när det blir mål. Sorgligt. Men man går ju dit för att det är en kul grej, eller hur?

Nej, juste. Pizza.
Byebye, lyckliga människor!
(HAHAHA, när jag skrev människor blev det först människomor. Det är min humor.)

gfrfsayfrt

Vårvårvår!

hfgh

Julia måste hitta ett par (eller flera) solisar.
För nu är det vår och då ska man vara cool. 
                                              
Jag är också i behov av Diorshow Blackout mascara, för den verkar vara sjukt bra.
Och en jeansjacka och en skinnjacka är väldigt behövligt. Men det får bli i mina drömmar. (394:- kvar på kontot)
Vi ska i alla fall ta oss en tripp till Norköping nu på PÅSKLOVET och shoppa loss, jag och mina bästa.

Julia är pepp!
Allt går bra nu, kompis det går bra nu.
Jag kan fortfarande inte förstår att jag ska vara med i Cabaret.
Wuhu, jag satsar på att vara i form till första föreställningen 2:a Oktober ;

  • Boxning en gång i veckan
  • Rida ute hos pappa en gång i veckan (eller mer)
  • Lite powerwalking med mina nya stavar och fina skor alla dagar när jag inte tränar nåt vettigt
  • Ett eget litet träningsschema innan jag går och lägger mig varje kväll.

Det är lite amagad över det hela! Det är alltså något bra.
Nej, det här ska bli en bra dag. Trots att mamma är sjuk och inte är lika halleluja över livet som jag är, så kan det nog bli bra. Vi ska göra dinkelpizza, med corn och andra nyttigheter på,  alltså pizza som jag kan äta. Det är mumma!

Men först en härlig promenad i vårsolen (haha, jag har alltid velat skriva sådär lyckligt).
Eller kanske ska man äta ett par ägg först, och lite makrill.  Ja, så får det bli.

Ha en bra dag Maja & Jenny, ehehehhe !